Jazz at Home meets Alexander Beets

Tenor-saxofonist Alexander Beets, door de pers aangeduid als ‘Een van de weinige tenor helden van dit moment’, brengt met zijn nieuwe album ‘Big Sounds’ een eerbetoon aan beroemde tenorsaxofonisten uit de jazzgeschiedenis. De kenmerkende brede en vette sound van tenor giganten als Gene Ammons, Ike Quibec, Stanley Turrentine, Houston Person en Hank Mobley waren de inspiratiebronnen voor dit nieuwe album.
Beets vertelt: ‘Bij deze musici wordt je vanaf de eerste noot geraakt, het blijft boeien tot de laatste lucht door de saxofoon is geblazen. Dat heeft me altijd gefascineerd.’ Beets heeft meerdere malen het podium mogen delen met Houston Person, de laatste nog levende legende.
Broer Marius Beets fungeert in de band als bassist, musical director en artistiek geweten. Samen hebben ze een selectie gemaakt van stukken van de hand van Alexander en standards. Beets is een fan en pleitbezorger van het hard-bop idioom en dit is mede de reden om trompettiste Ellister van der Molen toe te voegen aan de formatie. Daarnaast Miquel Rodriguez op piano en Tim Hennekes op drums.
Alexander is opgegroeid in Groenlo, maar is geboren in Den Haag, waar Marius, Ellister, Tim en Miguel aan het Koninklijk Conservatorium hebben gestudeerd.
Bezetting
Alexander Beets: Tenorsaxofoon
Ellister van der Molen: Trompet
Miquel Rodriguez: Toetsen
Marius Beets: Contrabas
Tim Hennekes: Drums
De deur bij Irish Pub Home is geopend vanaf 20:00. Het optreden begint omstreeks 20:45. Entree bedraagt €10,-. Kaarten zijn vooraf te reserveren door een berichtje te sturen naar 0615247690. De kaarten zijn ook aan de deur te koop.

The event is finished.

Datum

09 nov 2021
Expired!

Tijd

20:00 - 23:00
Scroll naar boven